Analize Tematice
Ce fel de instalații sanitare să alegi pentru casa ta?
Alegerea instalației sanitare pentru casa ta este întotdeauna un pas foarte important, dar înainte de a trece la analiza diferitelor tipuri de materiale, trebuie remarcat faptul că o instalatie de apa, realizat conform reglementărilor specifice sistemului hidraulic impus de lege, este un element esențial pentru a face o casă utila și plăcută.
De fapt, funcția unui sistem hidraulic este de a furniza și distribui apă potabilă în interiorul casei, asigurând evacuarea corectă a apei menajere.
Cum să faci o instalație sanitară sau ce tip de țeavă sa folositi sunt intrebari pe care vi le puneti ? Atunci este necesar să va adresăti profesioniștilor care lucrează cu personal competent și calificat și care, la sfârșitul intervenției, va emite un certificat de conformitate a muncii .
Înainte de a ne gândi la ce instalații sanitare să alegeți, poate fi cu siguranță util să înțelegeți ce tipuri de materiale ar trebui să fie utilizate de preferință și care sunt caracteristicile lor diferite.
Există țevi din PVC create cu tehnologie avansată și dotate cu grefe speciale; elemente tradiționale întotdeauna în PVC, dar caracterizate printr-o instalare mai ușoară; țevi din polipropilenă, cupru sau multistrat. Care dintre ele să alegeți?
De asemenea, precizăm că, în general, în ceea ce privește construcția unui sistem hidraulic, trebuie luate anumite alegeri, luându-se în considerare nu numai preferințele proprii, ci și bugetul propriu al cheltuielilor.
Deci, să vedem caracteristicile diferitelor materiale
Sistem hidraulic cu țevi din PVC și polipropilenă: aceste țevi oferă o rezistență ridicată la coroziune cauzată de substanțe chimice și abraziuni și mențin proprietăți mecanice excelente în prezența temperaturilor de până la 100 ° C. PVC și polipropilenă sunt printre cele mai utilizate materiale termoplastice în construcția conductelor deoarece sunt ușoare, rezistente la agenți chimici și abraziuni, complet inodore și fără gust.
Sistemul hidraulic cu țevi din cupru: acest material rezistă excepțiilor de la impact și, prin urmare, se pretează la orice tip de țeavă. Conducta de cupru are o robustețe deosebit de ridicată, deoarece în decursul anilor nu are tendința de a se deteriora și asigură fiabilitatea, chiar și după decenii de construcție. În plus, cuprul poate fi reparat fără dificultăți majore.
Sistem hidraulic cu țevi de produse multistrat: acestea sunt țevi din polietilenă reticulate, foarte simplu de așezat; acest material are o structură moleculară tratată cu un anumit proces chimic care îl face mai robust și mai rezistent la căldură. De asemenea, este echipat cu un strat intermediar de aluminiu, util pentru buna întreținere a curburii țevii. Acest material garantează o absență completă a componentelor toxice, rezistă supraîncălzirii, este rezistent la apă și împiedică reproducerea virușilor și a bacteriilor care pot apărea în apă provenită din tuburi vechi de fier.
În ceea ce privește factorul economic, costul unui sistem hidraulic din PVC, polipropilenă sau multistrat este, fără îndoială, mai puțin costisitor decât un sistem de instalații de cupru; aceasta din urmă oferă totuși caracteristici de calitate și durabilitate excepționale, dotând astfel clădirea cu o valoare adăugată.
Trebuie să refaceți complet instalațiile de baie și nu știți cum să faceți? Pentru a înțelege care sunt cele mai bune soluții pentru casa dvs. încredințati-va.Mesterului-casei®. Va vom efectua o inspecție exactă și apoi va vom elabora o ofertă personalizată.
De ce să alegeți încălzirea prin pardoseală
Casa este locul care este asociat cu familia și căldura, un mediu în care toată lumea se poate simți în siguranță și protejată. De aceea, pe lângă alte aspecte, cum ar fi mobilierul, aspectul camerelor și culoarea pereților, este de asemenea important să se țină seama de factorul de încălzire.
Alegerea tipului care este cel mai potrivit pentru nevoile noastre nu este atât de simplă, mai ales pentru că fiecare tip de încălzire prezintă argumente pro și contra; din acest motiv este necesar să alegem cu hotărâre, ținând seama, în special, de obiectivele noastre în ceea ce privește încălzirea, probabil solicitând sprijinul companiilor specializate în acest sector.
Există sisteme diferite de încălzire și răcire a unei case, însă acum sistemul de incalzire in pardoseala este unul dintre cele mai eficiente și mai sănătoase soluții, a cărei alegere trebuie totuși evaluată cu atenție la construirea sau renovarea unui apartament, partiala sau totala.
Curiozitate: cand se naste sistemul de incalzire prin pardoseala?
Nu toată lumea știe că sistemul de încălzire prin pardoseală nu este o noutate a momentului, ci este, de fapt, o soluție foarte populară în anii 50 și 60, o idee revoluționară și aparent foarte funcțională . Acest tip de sistem a rămas în uz de mai mulți ani și apoi a fost complet abandonat din cauza problemelor de sănătate ale celor care l-au folosit.
Unii s-au plâns de dureri de cap frecvente, picioare umflate, rău larg răspândit .... și din cauza lipsei de cunoștințe și a lipsei de experiență la momentul respectiv, nu s-au putut rezolva unele probleme, cum ar fi:
Temperaturile prea mari chiar la nivelul podelei
Inerția termică este prea mare și este cauzată de încălzirea întregii plăci
Termoreglare inadecvată
Problema constructivă care a provocat dificultatile indicate mai sus se datorează lipsei unui material izolant interpus între placă și conducte: acestea,
Sistemul de încălzire este astăzi
Până în prezent, datorită sistemelor și soluțiilor moderne, încălzirea în pardoseală poate chiar să îmbunătățească climatul interior al clădirilor, să economisească energie și chiar să răcească aerul pentru perioadele mai calde.
Acest tip de sistem de incalzire in pardosea funcționează prin introducerea apei calde într-o bobină de țevi, distribuită capilar sub podea și construită din polietilenă sau cupru, materiale de calitate capabile să reziste la coroziune și trecerea timpului. Această bobină dă energie șapei, elementului de beton care reprezintă punctul de sprijin al instalației și are sarcina de a radia căldura și de a încălzi mediul.
De ce sa alegem acest sistem de încălzire si nu altele?
Mai întâi de toate pentru confort și bunăstare! De fapt, pentru corpul uman, încălzirea în pardoseală este cea mai bună soluție deoarece funcționează prin radiere care, cu cuvinte simple, funcționează exact ca Soarele.
Este bine să știți că într-un mediu încălzit prin radierea caldurii, chiar și atunci când temperatura este scăzută, corpul uman nu simte frigul, deoarece căldura este distribuită uniform în întreaga cameră si ii este de ajuns 18 ° să se simtă bine! Într-un mediu încălzit cu radiatoare clasice, aerul fierbinte nu este distribuit în mod omogen și pentru a nu simți rece, este necesară o temperatură de cel puțin 23/24 °.
Alegerea unui sistem de pardoseală implică, de asemenea, un avantaj economic deosebit deoarece, la orice grad de temperatură mai mic, corespunde economiilor în factură egală cu 12%.
Avantajele nu se termină aici:
agentul termic(apa din circuit) nu necesita o temperatura ridicata cum ar fi in cazul caloriferelor clasice
Pot fi utilizate și surse de energie regenerabile.
Mai puțin praf, acarieni și mucegaiuri
Mai mult spațiu disponibil pentru decorarea interiorului
Mai puțină întreținere
Se poate transforma, de asemenea,si într-un sistem de răcire
În concluzie, spunem că panourile radiante pot fi aplicate, precum și pe podea, și pe perete și pe tavan.
Pentru a solicita mai multe informații despre instalarea unui sistem de încălzire cu panouri radiante, puteți contacta Mesterul-casei® . Pentru a alfa care sunt cele mai bune soluții pentru casa dvs. nu ezitati sa ne contactati si va vom efectua o inspecție exactă și va vom elabora o ofertă personalizată.